top of page
Event info

Newquestrian Seminar

Samen brengen we het hart terug in de paardensport!

NewQuestrian logo

Event
26 augustus 2023

SAMEN BRENGEN WE HET HART TERUG IN DE PAARDENSPORT

Een dag vol inhoudelijk leerzame masterclasses, demo’s en lezingen waar je live met je neus bovenop zit en actief bij betrokken wordt. 
Leren van deskundige p
rofessionals uit het werkveld over gezonde biomechanica en mentaal welzijn in de training van je paard.
Stel al je vragen en ga gesprekken aan met de clinicgevers en andere professionals die de hele dag voor je beschikbaar zijn op de minimarkt.


Wil jij op een eerlijke manier sporten met een gezond en tevreden paard?
Dan is dit de uitgelezen kans om
bakken vol inspiratie op te doen!

Met o.a: 

       Mireille den Hoed  -  TAKT Academy
       Liesbeth Jorna  -  Sport & Horsmanship United
       Zefanja Vermeulen  -  Equine Studies
       Roos Dyson  -  Gepaard met een Lach, Instructrice van het jaar 2022 
       Aimée de Rooij  -  dierenarts, Paard & Gezondheid Podcast
       Lucie Klaassen  -  True Connection Horsetraining

Alle masterclasses en lezingen vindt je hier

NewQuestrian Paard en Ruiter
NewQuestrian harmonie ruiter en paard
Ticket Newquestrian Event

Wil jij de beste trainer voor je eigen paard worden?
Op deze eerste editie van het NewQuestrian Event leer je alles over hoe je je paard fysiek en mentaal op een gezonde manier beter in balans sterker en soepeler kunt maken op een manier dat je er beide plezier aan beleeft én je resultaten verbeteren, met voldoende uitdaging en groei, zonder druk en dwang.

Hiervoor hebben we voor jou als paardensporter een fantastisch leerzaam programma samengesteld, zodat JIJ de beste fijnste trainer van jouw paard kunt worden.

De paardensport ligt maatschappelijk zwaar onder vuur. En niet geheel onterecht, want wat we voornamelijk op tv zien is nou niet het vriendelijke beeld van een harmonieus en gezond bewegend paard met zo min mogelijk hulpmiddelen.
De ene groep roept dat we helemaal niet meer op een paard zouden moeten gaan zitten, terwijl de andere groep roept dat de paarden in de topsport niks te kort komen en het hartstikke goed hebben.
Wie er gelijk heeft? Wij denken dat het niet zo zwart wit te stellen is en er een heleboel tinten tussenin zitten en er veel van elkaar te leren valt.
Hoe mooi is het om de kennis van de welzijnswereld en sportwereld nader tot elkaar te brengen?
Dat is wat we op dit event gaan doen!

Gezonde, eerlijke paardensport

Er zijn de afgelopen jaren enorm veel onderzoeken gedaan op zeer uiteenlopende gebieden in de paarden-wereld. Deze kennis komt helaas nog niet vaak aan bij het grote publiek, maar is wel van belang willen we op een voor het paard gezonde manier blijven sporten.
Op het NewQuestrian Event wordt er heel veel van deze nieuwste kennis en inzichten met jou gedeeld.


Paarden hebben al enorm veel van hun natuurlijke behoeftes moeten inleveren voor ons vermaak, het wordt tijd dat we ons daar bewuster van worden en met meer respect omspringen voor datgene de paarden voor ons opofferen. Het is onze beurt ze weer wat meer terug te geven.

We zijn ten slotte toch allemaal met paardrijden begonnen uit liefde voor het paard? Voor de diepe band en het plezier. Maar hoe vaak gebeurt het dat je je gefrustreerd, onzeker of teleurgesteld voelt tijdens het rijden. Dat je afstapt met een schuldgevoel dat je tekort bent geschoten naar je paard toe of te hardhandig was, maar niet  weet hoe het anders zou kunnen? Dat het soms meer voelt als een struggle dan een harmonieuze dans met je paard.

Samen brengen we het hart terug in de paardensport
Op het NewQuestrian event nemen we je mee in verschillende aspecten over hoe we op een paardschappelijk verantwoorde manier met plezier de sport kunnen bedrijven met onze paarden. Je krijgt een beter begrip voor de effecten van training op het paardenlichaam door meer kennis te vergaren over biomechanica, je oog te trainen voor wat een schadelijke en wat een gezonde bewegingsvorm is, hoe alles met elkaar in verbinding staat in het paardenlijf en in combinatie met de ruiter, hoe je op een gezonde manier het paardenlichaam kan ontwikkelen tot een soepele en sterke atleet.

Ook het mentale aspect wordt hierbij niet vergeten. De basis voor een goede fysieke ontwikkeling is nl mentale ontspanning. We weten allemaal wel dat stress niet gezond is, maar het zorgt er ook voor dat het paard veel minder in staat is nieuwe dingen te leren en het lichaam niet correct kan gebruiken. Op tijd de kleinste signalen oppikken, herkennen wanneer spanning ontstaat, je paard (en jezelf) helpen bij de regulatie van stress, ook dat komt allemaal aan bod.

Met masterclasses, demo’s en lezingen van ervaren trainers en onderzoekers uit het werkveld waar je live met je neus bovenop zit en je vragen aan kunt stellen. Ook zijn er kraampjes waar je toffe artikelen kunt shoppen en in gesprek kunt gaan met interessante opleiders, therapeuten, zadel/hoofdstel/bitfitters etc.

Wordt jij ook een NewQuestrian?

Bestel direct je ticket:

Momenteel geen evenementen
Masterclasses

Masterclasses

Mireille den Hoed

TAKT Academy 

TAKT Academy staat voor een zuivere en eerlijke manier van trainen, waarbij het welzijn van het paard altijd op nummer 1 staat.
Goed paardrijden is ongelofelijk moeilijk, een mensenleven is voor veel mensen te kort om het goed te leren. Daarom zien Mireille en haar TAKT team het als hun opdracht om de kennis die ze in huis hebben zo breed mogelijk te verspreiden.
 

De principes van de klassieke dressuur en de wetten van de biomechanica staan altijd centraal. Dat betekent dat ze nooit voor de quick-fix gaan, maar werken aan een degelijke basis waar je stap voor stap op verder bouwt. Alles om te zorgen dat je paard steeds beter wordt en geen schade ondervindt van jouw manier van trainen.
 

In de masterclass laten Mireille en haar team zien wat het nut van zijgangen is om het paardenlichaam correct te kunnen ontwikkelen. Ze demonstreren dit met een paard aan de hand én onder het zadel in de piste. Hierdoor krijg je een goed beeld wat er gebeurt in het lichaam en hoe werk aan de hand bijdraagt aan een fijne ontwikkeling onder het zadel. 

Ook zal Mireille deze dag een demo les geven aan een haar onbekende combinatie op M/Z niveau. Ze zal hierbij uitgebreid uitleg geven aan het publiek, zodat jij je oog kunt trainen en nieuwe inzichten en inspiratie krijgt om dingen net wat anders aan te vliegen in een training; voor een gezondere bewegingsontwikkeling van je paard.

Meer info over Mireille en TAKT Academy vind je op de website taktacademy.nl

Liesbeth Jorna

Sport & Horsemanship United

Fair & Fun Trainen

Liesbeth is een veelzijdige en creatieve instructrice met leerlingen over de hele wereld, van recreant tot Grand Prix niveau.
Gezonde training, sport en samenwerken met je paard vanuit hartsverbinding gaan bij haar hand in hand.


Gebaseerd op haar ervaring als wedstrijdruiter, dressuurjury ZZ-licht, specialist in Natural Horsemanship en gedrag, Licensed Dressage Naturally Instructor, Licensed KNHS Instructeur Dressuur en Allround en als coach, is het haar passie om mensen zoals jij te helpen de drie sleutels te vinden tot het hart, het brein en het lichaam van je paard.

Ze weet als geen ander hoe ze jou en je paard kan helpen om tot een happy, healthy and successful athlete te ontwikkelen in een logische, leuke, gezonde en vaak creatieve manier. Ze helpt je om je eigen vaardigheden verder te ontwikkelen waar “gewone” instructie ophoudt, zodat je de beste partner en coach wordt voor je eigen paard.

Ben of was jij wedstrijdruiter en wil je dat vriendschap met je paard hand in hand gaat met gezonde training en sport?

Wil je een zelfstandige en handige trainer worden met een Blij en Blokkadevrij paard?

Zoek je nieuwe inspiratie en veel plezier, onderbouwd met gedegen kennis en zonder de stress en dwang die op veel plaatsen gebruikelijk is?

 

Kom dan zeker naar de masterclass kijken die Liesbeth op het NewQuestrian Event verzorgd.

Meer info over Liesbeth en haar werk vind je op sporthorsemanshipunited.nl

Lucie Klaassen

True Connection Horse Training - Awareness Coach

Ontspanning vinden in elke situatie

Lucie geeft over de hele wereld “Balanced Rider & Horse” clinics. Ze heeft geleerd hoe ze met simpele technieken de connectie tussen jou en je paard kan verdiepen. Daar ligt haar passie!

Voor Lucie bestaat elke training uit twee elementen:
Stap 1)  Connectie en Communicatie
Stap 2)  Fysieke training (Grondwerk, Liberty of Rijden volgens de principes van de Academische Rijkunst)

Voor deze demo neemt ze je mee in stap 1.

Haar motto is “You can only connect with another (human or horse) in as far as you are connected with yourself”. 

Het begint dus bij JOU. 
 

Veel mensen zijn zo druk in hun hoofd, dat ze de verbinding met hun lichaam en hart zijn kwijtgeraakt. Als Awareness Coach maakt Lucie je bewust van jouw lichaam, je ademhaling, je houding en het effect daarvan op het gedrag en de beweging van je paard.
 

Voel jij vaak spanning in je lichaam?
Is je paard snel gestrest?
Wil je leren hoe jij geaard en in je centrum kunt zijn?
Hoe je ontspannen kunt blijven, zelfs bij onverwachte of uitdagende situaties?
Wil je weten wat je kunt doen om je paard te helpen spanning los te laten? 

Lucie neemt je mee in de wereld van het zenuwstelsel, de polyvagaal theory en de Masterson Methode en gaat je laten ervaren hoe je jezelf en je paard kunt ‘reguleren’ met behulp van bewustwording, ademhaling en houding. Als je weer verbinding maakt met de wijsheid van je lichaam, kun je de persoon worden waar je paard graag bij WIL zijn.

Als je de echte verbinding samen gevonden hebt, kun je vanuit rust en vertrouwen met de fysieke training beginnen…

Meer info over Lucie vind je op haar website: trueconnection.lucieklaassen.com

Roos Dyson & Barbara Faber

Gepaard met een lach & Bewust paardrijden

Ruiterbiomechanica als basis voor harmonie

Hoe je zit, is hoe je inwerkt! In onze demo nemen we je mee in de fabels en feiten over houding en zit. Veel van de meest gehoorde aanwijzingen die door instructeurs gegeven worden om de houding en zit te verbeteren werken averechts! Barbara Faber en Roos Dyson gaan aan een echt paard én aan de simulator Joker vragen wat nou echt een prettige ruiter is en wat niet. We zullen vaak geziene praktijkvoorbeelden met een vleugje humor bekijken, maar de boodschap is bloedserieus!

Joker:

Joker is een simulator waarbij je zelf de beweging ‘op moet wekken’. Hiervoor is niet alleen bewustwording over de goede beweging nodig, maar ook de goede houding, balans en spiergebruik. Als je houding normaal gesproken je paard ergens belemmert, dan houdt Joker je onherroepelijk een spiegel voor.

 

Barbara:

Barbara Faber is Sportoefentherapeut en Oefentherapeut Mensendieck bij Bewust Paardrijden in Loosdrecht.

Zij helpt ruiters verder in hun zoektocht naar optimale houding, zit en inwerking.

En opent hiermee de paard- en ruitervriendelijke weg naar verbinding en harmonie!

In haar begeleiding richt zich door middel van oefeningen en beweegadviezen op houding, beweegpatronen, adem en ontspanning. Daarbij maakt zij o.a gebruik van Joker the Horse Simulator en de Balance Coach.

Vanuit haar paramedische achtergrond kun je ook bij Barbara terecht wanneer je lichamelijke klachten, spanningsklachten of ademproblematiek hebt, al dan niet gerelateerd aan het rijden.

 

Roos:
Roos zegt altijd: “De paardensport moet voor de paarden net zo leuk zijn als voor de ruiters.”


Roos heeft na haar opleiding Paardensport in Deurne haar hele leven in de paarden gewerkt op verschillende bedrijven, van manege tot hengstenhouderij en van dierenarts tot spring- en dressuurstallen. Ze deed ook ervaring op in Duitsland, Amerika en China. 


In haar jongere jaren was ze voornamelijk in de springring te vinden, op dit moment heeft ze 3 dressuurpaarden. Door haar werk heeft ze niet veel tijd voor wedstrijden, maar ze is wel aan het trainen om haar grote droom in vervulling te laten gaan: Grand Prix starten.


In 2009 deed ze de opleiding bij Akasha Rijkunst (Anne Muller) om zich te specialiseren in houding, zit, anatomie en biomechanica. Dit was voor haar rijden en lesgeven life changing.
2009 Was ook het jaar waarin ze haar eigen bedrijf oprichtte : Gepaard met een lach.


Roos werkt fulltime als instructrice en geeft lessen en clinics in heel Nederland en België, en soms ook daarbuiten. De rode draad in haar lessen zijn ‘Houding, Balans en Inwerking’. Gepaard met een lach’ is daarbij niet alleen de naam van haar bedrijf, maar ook het motto!

 

Samenwerking Barbara en Roos

Barbara en Roos werken sinds een aantal jaren met heel veel plezier samen. Ze hebben veel overlap in hun kennis en bovendien hetzelfde doel voor ogen: een goede biomechanica als basis voor gezond paardrijden in volledige harmonie!
Ze vullen elkaar daarbij heel mooi aan want samen hebben ze een heel breed kennisgebied: van het menselijke lichaam op niveau van sportoefentherapie tot aan paardrij-instructie tot en met het allerhoogste niveau.
Hun samenwerking begon bij Aeres Training Centre.  Voor dit trainingscentrum verzorgen zij de cursus Houding en Zit; de Sleutel tot Succes. Inmiddels verzorgen zij samen ook Joker Trainers Cursussen, clinics Ruiterbiomechanica en … de demo die jullie op 26 augustus te zien gaan krijgen !

Meer info over Roos vind je op haar website gepaardmeteenlach.nl

Meer info over Barbara vind je op haar website bewustpaardrijden.nl

Maarten Wenting

Grand Prix ruiter met een eigen visie

Van veulen tot Grand Prix

Maarten is een nuchtere ruiter die het graag simpel houdt en een mooie visie heeft.
Hij is een inspirerend voorbeeld voor iedere “gewone” ruiter met grote dromen.

Onlangs startte hij op het  NK in de Grand Prix met zijn zelfopgeleide paard Ferry, die niet het makkelijkste karakter heeft.  Helemaal in zijn eentje zonder sponsoren, zonder coach, zonder rijke ouders, zonder personeel en (vrijwel) zonder trainer,  maar door hard te werken, kijken, bestuderen, vragen stellen, blijven proberen, vallen en opstaan heeft hij dit toch weten te bereiken.

 

Maar wat nog meer opvalt is zijn visie over het houden van paarden. Zijn paarden leven namelijk allemaal 24/7 buiten in een groep met verschillende leeftijden door elkaar het hele jaar rond.
Zijn favoriete trainingsplek is op de wei tussen de andere paarden.

 

Maarten neemt 2 zelfgefokte paarden in opleiding mee naar het NewQuestrian Event. Tijdens zijn demo laat hij één paard onder het zadel zien die nog niet mee op wedstrijd is geweest, maar die al wel spelenderwijs wat oefeningen uit de GP krijgt aangeboden. Hij zal hierbij laten zien en uitleggen wat zijn trainingsvisie is, waar hij zoal tegenaan loopt en hoe hij daar op een simpele manier mee omgaat. Met het andere paard laat hij zien hoeveel een jonkie van een ouder paard opsteekt rondom het zadelmak maken en hoe je dat heel bewust kunt benutten.

 

Kortom een heleboel inspiratie in één demo!

Meer info over Maarten vind je op instagram: @maartenwenting

Lezingen

Lezingen

Zefanja Vermeulen

Equine Studies

Het paard binnenstebuiten

Zefanja, ook wel the Dutch Bone Lady genoemd, is bekend om haar werk als anatomist en onderzoeker van het paardenlichaam.

Ze reist de hele wereld over om dissecties uit te voeren en mensen te onderwijzen over alles wat zich in het paardenlichaam bevindt. Ze is een expert als het gaat over bewegingsleer en wat moderne training voor gevolgen heeft op het paardenlichaam.

Zefanja geeft een super interessante presentatie “Body and Bones”,  waarbij ze je mee neemt op een reis in het paardenlichaam binnenstebuiten. Wat kunnen we leren van onze paarden, wat laten ze ons zien?

Ze zal je enkele casussen van paarden laten zien, waaronder specifieke dingen over hun beweging en gedrag. Daarna deelt ze de bevindingen van de dissectie en de skeletdelen van deze paarden. De skeletdelen laten je zien hoe het lichaam zijn leven heeft geleefd.

 

Door haar boeiende en levendige manier van vertellen, met een vleugje humor, zul je aan haar lippen hangen. De waardevolle informatie die Zefanja brengt laat je met ander ogen naar paarden en training kijken, iedere ruiter zou hier meer over moeten weten.

 

Mis deze presentatie dus zeker niet!
 

Meer info over Zefanja en haar inspirerende werk vind je op equinestudies.nl

Aimée de Rooij

Aimée de Rooij Dierenarts

Herkennen van pijnsignalen en lichte kreupelheden

Aimée is (online) paardenarts, chiropractor, acupuncturist en podcasthost.
Je kent haar wellicht van De Paard&Gezondheid Podcast.

Vroeger was ze een echt paardenmeisje. Ze leerde rijden op de manege en bracht daarna al haar vrije uurtjes rond bij haar eerste pony. Ze was lid bij de rijvereniging en ging graag op wedstrijd.
 

Als ze nu terugkijkt naar die beelden (met haar kennis van nu), ziet ze dat er van alles misging. Stress- en pijnsignalen pikte ze niet op, waardoor ze onbedoeld, onbewust en uit onwetendheid haar pony’s en paard echt fysiek pijn heeft gedaan. Vreselijk vindt ze dat natuurlijk achteraf, want niemand wil zijn paard pijn doen en iedereen wil het allerbeste voor zijn paard.
 

Ze zet zich nu in om te voorkomen dat anderen dezelfde fouten maken.
Daarom vindt ze het zo leuk én ontzettend belangrijk om een lezing te komen geven over pijnsignalen onder het zadel en het herkennen van (subtiele) kreupelheden.
Pijnsignalen en kreupelheden worden vaak niet herkend met als gevolg: ongemak voor het paard en soms langdurige blessures.
 

Deze kennis is essentieel voor iedere paardeneigenaar om op een fijne manier samen te werken met je paard!

Meer info over Aimee en haar visie vind je op haar website aimeederooij.nl

Liesbeth Jorna

Sport & Horsemanship United

Wordt meester over je eigen mindset

Liesbeth is hierboven al voorgesteld bij de gevers van de masterclasses.
Ze zal op het NewQuestrian Event ook een hele interessante lezing verzorgen over mindset.


In de paardenwereld zijn er veel uiteenlopende meningen, visies en ideeën over hoe we met onze paarden zouden moeten trainen en omgaan. Iedereen lijkt zijn mening klaar te hebben liggen en de ongevraagde adviezen vliegen je soms om de oren. 
Heel veel ruiters vinden het hierdoor soms moeilijk om bij hun eigen gevoel en waarden te blijven, worden onzeker en maken daardoor wel eens keuzes waar ze zelf toch eigenlijk niet helemaal achter staan, om maar niet veroordeeld te worden door de anderen op stal of raar aangekeken te worden op wedstrijd. 

Liesbeth is een super coach en kan je als geen ander helpen de juiste mindset voor jezelf te vinden zodat je dicht bij je eigen gevoel en plan kunt blijven en je niet meer zoveel aantrekt van de mening van anderen. Niet alleen je zelfvertrouwen zal hiervan een boost krijgen, maar ook de relatie met je paard.

Wil jij onbezorgd de beste keuzes maken die passen bij jou en je paard? 
Zorg dan dat je deze presentaie niet mist!

Meer info over Liesbeth vind je op haar website sporthorsemanshipunited.nl

Bart van Heesbeen

Kwalituur Paardenvoeding

Biohacking voor paarden?!
 

Bart is orthomoleculair voedingsconsulent voor paarden en daarnaast actief in de springsport.
Als we nu kijken naar optimale prestaties en gezondheid, is dit in zijn ogen te combineren. Echter gaat dit niet met enkel voeding en supplementen; leefstijl en allerlei andere factoren hebben misschien een nog wel grotere invloed op de gezondheid en prestaties.
 

Door onze huidige leefomgeving, of we nu humaan of naar het paard kijken, zijn we ver af geraakt van het leven waar we voor gemaakt zijn. Ons leven snappen werkelijk niets van onze leefstijl en voeding.
 

In zijn presentatie gaat hij hier op in, wat voor factoren zijn van invloed?
Maar ook, hoe kunnen we deze factoren optimaliseren en wat kunnen we hierin zelf doen?
Veel vergelijkingen zullen getrokken worden met ons zelf, zo kun je aanvoelen wat er eigenlijk gebeurt als je bepaalde handelingen verricht.


Natuurlijk gaat hij ook uitgebreid in op het stukje voeding, aangezien dat toch wel zijn grootste passie is.
 

Zo kunnen je paard en jij zelf op een gezonde manier tot topprestaties komen!

Meer info over Bart en zijn producten en diensten: kwalituurpaardenvoeding.nl

Dominique Nijssen

Professional Bitfit Consultant en Equine Sportmassage

De werking van het bit op het hele paardenlichaam
 

Dominique is gediplomeerd bitfitter, sportmasseur voor paarden en praktijktrainer bij Bartels Horse & Health Instituut.
 

Het bit speelt een belangrijke rol in de communicatie tussen ruiter en paard.
Hulpen kunnen worden verfijnd en tevens is het bit van directe invloed op het lichaamsgebruik van je paard.
Een goed passend bit draagt zodoende bij aan het optimaliseren van de communicatie en daarmee de samenwerking en het welzijn van je paard.
 

Aan het bit komt alles samen, zo geeft een slecht passend bit problemen in het gehele lichaam van het paard. Andersom geven lichamelijke en/of rijtechnische problemen hun neerslag op de aanleuning.
Als een paard niet los door zijn lijf (kan) beweegt, de hals strak houdt en niet over de rug loopt dan heeft dit invloed op de aanleuning en zie je dit terug in een reactie op het bit.
 

Door haar kennis als bitfitter én sportmasseur te combineren met haar rijtechnische kennis en inmiddels jarenlange ervaring wordt het beste resultaat bereikt.
 

Wil jij graag meer te weten komen over de verschillende connecties tussen het lichaam en het bit? De werking en invloed van het bit?
Neem dan zeker plaats tijdens deze leerrijke lezing!

Meer interessante info op Dominique haar website dominiquenijssen.nl

Programma

PROGRAMMA

Van 9:30 tot 18:00 is het terrein open voor bezoekers
Adres: Maarle 42, 2382 Poppel

Masterclasses in de piste:
10:00 - 10:45  Mireille den Hoed
                       Het nut van zijgangen
11:00 - 11:45  Liesbeth Jorna 
                       Fair & Fun Trainen

12:00 - 12:45  Lucie Klaassen
                       Ontspannen in elke situatie

14:00 - 14:45  Roos Dyson & Barbara Faber
                       Ruiterbiomechanica als basis voor harmonie
15:00 - 15:45  Mireille den Hoed 
                       Demo les aan een wedstrijdruiter
16:00 - 16:45  Maarten Wenting
                       Spelenderwijs van jong paard naar Grand Prix
16:45 - 17:15  Grande Finale met iedereen
                       Hoe kun jij het goede voorbeeld geven?

Presentaties in het lezinglokaal:

10:15 - 11:15  Dominique Nijssen 
                      
De werking van het bit op het hele lichaam

11:30 - 12:30  Aimée de Rooij
                       Herkennen van pijnsignalen en lichte k
reupelheden

12:45 - 13:45  Zefanja Vermeulen
                       Het paard binnenste buiten

14:15 - 15:15  Liesbeth Jorna
                       Wordt meester over je eigen mindset


15:30 - 16:30  Bart van Heesbeen
                       Biohacking voor paarden

Naast een aantal informatieve en leuke standjes op de markt kun je heerlijk eten bij de Foodtruck van de Nieuwkerkse Hoeve

Route

ROUTE

Routebeschrijving: 

met de auto:

navigeer naar Maarle 42, 2382 Poppel

 

met het openbaar vervoer:

* Vanuit station Universiteit Tilburg, neem de lijnbus naar Turnhout Station. Stap uit bij halte Poppel Grens. Vanaf hier kun je de bordjes NewQuestrian volgen, het is nog geen kilometer  lopen. 
* Vanuit station Turnhout, neem de lijnbus naar Tilburg Centraal Station. Stap uit bij halte Poppel Grens. Vanaf hier kun je de bordjes NewQuestrian volgen, het is nog geen kilometer lopen

Parkeren is gratis, volg de borden en aanwijzigingen bij aankomst

Op de parking zijn geen laadpalen voor electrische auto's

bottom of page