top of page
Renske dressuur paardrijden trainen

Instructie

Trainen vanuit verbinding, wederzijds begrip en vertrouwen én oog voor correct lichaams-gebruik, zonder dwang en druk, met zelfvertrouwen omdat je weet wat je paard fysiek en mentaal nodig heeft om zich gezond te kunnen ontwikkelen. Ook voor jou is het weggelegd dit te kunnen bereiken.

                                            _________________________________

Leren van iemand met 25 jaar ervaring als trainer van honderden (zo niet duizenden?) verschillende paarden en ruiters/trainers/eigenaars. Unieke combi van kennis over en ervaring in klassieke dressuur, biomechanica, horsemanship, grondwerk, gedrag, revalidatie en coachingskills. En iedere dag komt daar weer nieuwe kennis en verdieping bij.

Samenwerking onder het zadel
aan de slag vanop de grond
dressuurmatig trainen bespiering

Op maat voor jou en je paard.
 

In mijn lessen staat altijd centraal om vanuit verbinding een plezierige eerlijke samenwerking tussen paard en mens te ontwikkelen. Samen leren en groeien, rekening houdend met de mogelijkheden, beperkingen en talenten van de combinatie.
 

Het fysieke en mentale welzijn voor het paard staat hierbij altijd voorop.  Ik vind het belangrijk dat het paard correct en bewust lichaamsgebruik ontwikkelt, dat we hem sterker en soepeler maken in balans dmv   rechtrichten, de oude klassieke dressuurprincipes en het aanbieden van gepaste uitdaging en afwisseling. Ook is er aandacht voor stressregulatie, zodat het paard zicht niet alleen lichamelijk maar ook mentaal kan ontwikkelen tot een evenwichtig (rij)paard.

 

Natuurlijk is het de bedoeling dat jij zelf de beste trainer wordt voor jouw paard. Ik leer je de kleinste signalen van je paard te begrijpen, aanvoelen wat je paard van jou nodig heeft, hoe-wat-wanneer-waarom je iets moet doen, zodat je voldoende handvaten hebt om zelfstandig de geleerde dingen toe te kunnen passen.
 

Bij het ontwikkelen van goede ruiterskills gaat het niet alleen over je houding, zit, en hulpgeving ; ik help je ook bij het bewuster omgaan met o.a. je ademhaling en energie, plaatsen van intenties, controle over je emoties, veerkrachtigheid, doelen (bij)stellen, oordeelloosheid, en het vieren van alle kleine succesjes! De band met je paard zal hierdoor steeds meer verdiepen, zodat je vanuit vertrouwen, connectie en plezier samen de wereld aan kan!

 

Je kunt bij mij terecht voor lessen in:

- Klassieke dressuur & rechtrichten
- Longeren aan de enkele en dubbele longe, in balans zonder hulpteugels
- Loswerken
- Werk aan de hand (basis)
- Dapperheidstraining
- Opbouw na revalidatie

bottom of page