top of page

REVIEWS

Lees hier de ervaringen van verschillende klanten en enthousiaste workshop deelnemers

Anke de Brouwer

Renske heeft mij het afgelopen jaar geholpen met de opleiding van mijn jonge paard. Renske maakt de stapjes klein waardoor je samen met je paard een stevige basis ontwikkelt om op terug te vallen. Ze is een echte paardenvrouw met veel mensenkennis. Ze kijkt naar het totaalplaatje en zoekt naar de oorzaak, ze legt daarbij met veel respect en een simpele uitleg de vinger op de zere plek. Ik ben meer gaan kijken naar de subtiele signalen van mijn paard en onze wisselwerking. Ik heb nu een fijn rij- en menpaard en een berg nieuwe bagage om op een meer bewuste manier te trainen, ook vanaf de grond. Er is een hele nieuwe wereld voor mij open gegaan!

Frederieke Biemans

Renske's kracht is dat ze zowel paard als eigenaar het gevoel geeft dat ze mogen zijn wie ze zijn en dat ze begrepen worden. Daarnaast speelt ze met verschillende technieken/methodes in de verschillende fases van het proces om het paard opnieuw in zijn kracht te zetten.
Eenmaal het kan, durft ze ook de grens van die veilige comfortzone op te zoeken, waar voor mij persoonlijk toch wel de grootste leermomenten uit voort komen. 
Nu, 2 jaar later, heb ik een paard dat zelden nog zich afsluit, zijn lichaam vertrouwt en trots is. 
En ik.... ik volg, alleen een beetje langzamer ;)

Lincy Endevoets

Renske is er één uit duizenden. Renske heeft een aantal keer meegelopen tijdens mijn on-going reis met mijn lieve en gevoelige paard. Daarbij had zij steeds écht oog voor mijn paard, voor zijn grenzen, behoeften en gevoelens. Renske kan dat zonder te oordelen, in complete rust en met haar volle aandacht. Dat zorgt voor een hele fijne, veilige en stabiele omgeving om in te trainen. Het trainen met een paard gaat naar mijn mening vaker over het trainen van 'de eigenaar' dan van het paard zelf. Renske weet die feedback op de juiste manier te brengen, waardoor er zowel voor het paard als de eigenaar een hele mooie groei ontstaat. Doordat Renske sterk vaart op haar gevoel, durf ik haar de instructie van mijn paard volledig toe te vertrouwen. Als je in verbinding met je paard wil werken, dan is er geen betere instructrice te vinden dan Renske. Daar ben ik van overtuigd.

Laetitia Hammecher

Ik les sinds ong 2 jaar bij Renske en het heeft zowel mij als mijn paard veel zelfvertrouwen gebracht, beiden zijn we erg gegroeid. Door Renske heb ik met andere ogen naar mijn paard leren kijken en ik kan inmiddels veel lichaamssignalen van mijn paard begrijpen en daarop, op een voor hem zo vriendelijke en duidelijke manier, anticiperen. Mijn paard heeft weinig bespiering en mbv Renske proberen we dat op te bouwen. Ik doe nu vnl grondwerk en ik heb geleerd hoe belangrijk mijn houding, mijn manier van lopen en staan is, daarmee druk ik uit wat ik wil en mijn stem gebruik ik vooral om te belonen. De mooiste beloning van mijn paard is als hij smakt of briest na een goed gedane oefening, ik heb van Renske geleerd dat mijn paard zo met mij communiceert en daarmee uitdrukt dat hij het snapt of probeert te begrijpen.
Ik gun ieder paard en ruiter les van Renske!!

Antien Zuidberg

Mijn dochters en ik hebben nu al bijna 8 jaar les van Renske. Telkens als we zin hebben om iets nieuws te leren kan ze ons vanuit haar eigen paardenperspectief weer iets nieuws aanleren: van springen, schriktraining, gymnastiseren, grondwerk, longeren tot buitenrijden.
Daarbij kijkt ze niet alleen naar onze eigen wensen maar ook vanuit het perspectief van wat het paard kan : welke stapjes kunnen we samen maken om naar ons doel te komen? Op een hele respectvolle manier (soms iets te;-) geeft ze tips en moedigt ze ons aan om het toch net iets anders te doen.
Renske is voor ons paard ook een mooie vertolker gebleken toen de communicatie met ons paard niet zo goed ging. Elkaar leren begrijpen is daarmee op een ander niveau gekomen. We hebben samen een super mooi proces doorgemaakt waarbij ik en mijn paard steeds dichter bij elkaar komen. Zonder Renske was dat denk ik niet gelukt !

bottom of page